آلومینیوم-ورق آلومینیوم-میلگرد آلومینیوم-فولاد ساختمانی-فروش ورق آلومینیوم
آلومینیوم – ورق – لوله – تسمه – پروفیل ساختمانی- میلگرد — فویل آلومینیومی به انگلیسی (Aluminium) یا پوش برگ. به آلومینیومی گفته میشود. عنصر شیمیایی با عدد اتمی 13 و نشان شیمیای AI است. قیمت روز -بورس انواع ورق آلیاژی
عنصر آلومینیوم
آلومینیوم عنصر یا عناصر آلومینیوم یک فلز نرم. نقره ایی و چکش پذیر با چگالی تقریباً 2770kg بر متر مکعب است. که در گروه بور قرار دارد. این عنصر پس از اکسیژن و سیلیسیم بیشترین و فراوان ترین عنصر. و همچنین فراوان ترین فلز در پوسته ی کره ی زمین است.
این فلز آلیاژی بصورت خالص بدلیل واکنشپذیری بسیار بالای خود بسیار به ندرت یافت میشود. بهمین علت بصورت ناخالص در سنگهای معدنی مختلف وجود دارد.
بیشتر آلومینیوم دنیا از سنگ بوکسیت بدست می آید. با اضافه کردن عنصرهایی مانند مس,سیلیسیم و روی به آلومینیوم میتوان به خواص مکانیکی بهینه و مطلوب رسید.
ویژگی آلیاژها
خصوصیات آلیاژهای این نوع فلز
این نوع فلزهای آلیاژی بدلیل داشتن خاصیت های خوب و منحصر خویش بمانند: قابلیت جوشکاری خوب. نسبت استحکام به وزن, مقاومت به خوردگی نسبتاً مطلوب, شکل و فرم پذیری عالی, بطور گسترده در ساخت انواع ساز ها. صنایع دریایی و هوایی, وسایل نقلیه, خطوط انتقال برق و … استفاده میشوند.
ویژگیهای کلی
خواص و ویژگیهای کلی
پایین بودن نسبی قیمت و بالا بودن استحکام آلومینیوم و آلیاژهای آن سبب شده است. که این فلز در بین فلزات غیر آهنی بیشترین کاربرد را در ساخت قطعات داشته است. قطعات آلومینیومی را میتوان به روشهای ریختگری ماسه ایی, ریختگری تحت فشار, سردکار (Cold Working). یا گرمکار (Hot working) و اکستروژن ساخت.
آلیاژهای این فلز دارای قابلیت ماشینکاری,لحیم کاری نرم, پرسکاری, لحیم کاری سخت و جوش کاری میباشند. آلومینیوم خالص در دمای 660 درجه سانتیگراد ذوب میشود. که برای تولید قطعات به شیوه ی ریختگری ماسه ایی یا ریختگری تحت فشار بسیار مناسب است.
اشکال تولید و عرضه آلومینیوم
اشکال و فرم تولید و عرضه این نوع فلز آلیاژی
این نوع فلز آلیاژی بصورت ورق, مفتول,فویل,میلگرد,تسمه,لوله و پروفیل های ساختمانی و اکسترودی در بازار وجود دارد. در جوش کاری یا لحیمکاری قطعات آلومینیومی بایستی نه نکات خاص توجه داشت. زیرا همه آلیاژهای آلومینیوم قابلیت جوشکاری ندارند.
آلومینیوم- آلمینیوم
مقاومت به خوردگی و سایش
مقاومت به خوردگی آلیاژهای آلومینیوم بستگی به کیفیت پوشش اکسیدی نازکی دارد. که بر روی آنها تشکیل میشود. از آنجا که آلومینیوم فلز فعالی است. این پوشش بسرعت بر روی آن شکل میگیرد. خراش با سایش این پوشش امکان خوردگی این فلز بوجود می آورد. به روش آنودایز کردن میتوان یک پوشش اکسیدی ضخیم بر روی سطح آلومینیوم ایجاد کرد.
برخی از کاربردهای اصلی این فلز بسیار کاربردی
برخی از کاربردهای اصلی آلومینیوم- آلمینیوم به شرح زیر است
- حمل و نقل در ساخت ( اتومبیل ها, هواپیماها, کامیونها,کشتی ها, ناوگانهای دریایی, راه آهن و…). از آلومینیوم بدلیل چگالی پایین آن استفاده میشود.
- صنایع بسته بندی (قوطی ها, فویل و …). از این نوع فلز بدلیل غیر سمی بودن, جاذب نبودن و تراشه تراشه نشدن استفاده میگردد.
- استفاده در صنایع ساخت و ساز و ساختمان سازی (درب ,دیوار پوشها, و…). از آنجایی که فولاد ارزانتر از آلومینیوم است. زمانی از آن استفاده میشود که عواملی بمانند زنگ نزدن بودن., سبکی یا عوامل مهندسی مد نظر باشد.
- استفاد از آن در ساخت لوازم خانگی (وسایل آشپزخانه, وسایل برق و…)
- استفاده از این فلز در خطوط انتقال برق (هدایت الکتریکی این فلز از مس و طلا کمتر میباشد. استحکام مکانیکی آن در برابر کشش نیز از مس کمتر میباشد. و لذا برای ساخت هادی های آلومینیوم بمنظور استفاده در خطوط انتقال. از هسته ای فولادی برای تقویت استحکام آن در برابر کشش استفاده میکنند. معروفترین هادی آلومینیومی با خصوصیت های ذکر شده بالا که در 90 درصد خطوط انتقال استفاده میگردد های ACSR میباشد.
- ماشین آلات اکسید آلومینیوم, آلومینا – بطور طبیعی بصورت گوراندوم. سنگ سنباده, یاقوت و یاقوت کبود مصنوعی در لیزر برای تولید نور هم نوسان بکار میروند.
- آلومینیوم با انرژی زیادی اکسیده میگردد و در نتیجه در سوخت موشکهای با سوخت و دمازاها مورد استفاده قرار میگیرد.
- استفاده از ورقهای آن برای ساخت انواع عایق رطوبتی و ساختمان سازی کاربرد دارد. برای نمونه در ساخت مصالح ساختمانی پیش ساخته پنل ساندویجی , کانکس,سوله کاربرد بسیار دارد.
آلیاژهای صفحه و ورق
آلیاژهای این فلز
از رایجترین ورقهای آلمینیومی میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
ورق 3003 – ورق 5052 – آلیاژ 6061 – T4 – ورق 6061 – T6 – ورق 6061 – T651 – ورق ریخته گری
تشکل آلیاژهای ورق این نوع فلز
این نوع فلز از آلیاژیهایی متشکل از دو یا چند فلز است که با در نظرگیری اهداف خاص طراحی شدند. بطور مثال توسط صنایعی که به عنصرهای آنها نیاز دارند. طراحی میگردند.
عناصر مقاوم در برابر خوردگی
بعضی از آنها برای مقاومت در برابر خوردگی و بعضی دیگر برای مقاومت کششی تولید شدند. برخی از آلیاژهای آلومینیومی در برابر فشار و دمای بالا نیز بسیار مقاوم هستند . بسیاری از آلیاژهای خاص نیز برای صنایع خاص بمانند هوا فضا و یا صنایع هسته تولید شدند.عناصر مقاوم در برابر خوردگی
مزایای این فلز بصورت ورق
مزایای ورق این فلز
ورق سبک – بطور تقریبی یک سوم چگالی فولاد /استحکام – برخی از آلیاژها میتوانند. بطور قابل توجهی با استفاده از عملیات حرارتی تقویت گردند./کارپذیری – شکلپذیری آسان. – سهولت در جوشپذیری و ماشینکاری. مقاومت در برابر خوردگی – نسبت به نوع آلیاژ مقاومت متفاوتی دارد. بهترین مقاومت را هنگام قرار گرفتن در دریا دارد. غیر سمی – اغلب در تماس با مواد غذایی استفاده میگردد.غیر مغناطیسی/هدایت الکتریکی بسیار بالا – گاهاً بعنوان رسانه های الکترونیکی استفاده میگردند./هدایت حرارتی بالا
برای پیدا کردن مکان فعالیت استیل دی بر روی کلمه (نقشه) کلید نمایید
استیل دی –Steel day
02166396590– 09922704358
آدرس دفتر مرکزی: تهران – جاده قدیم کرج – بعد از کارخانه شیرپاستوریزه – فتح سیزدهم – مجتمع پایتخت- واحد C9
ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی (با کلیک بر روی لینک های زیر به ما بپیوندید)
https://t.me/steel_day تلگرام
https://www.instagram.com/steel_day.ir اینستاگرام
https://twitter.com/MDlakan توییتر