فولاد ساختمانی

فولاد St52-ورق st52-لوله st52-میلگرد st52-تسمه st52-فولاد مخزن سازی st52-فولاد سدسازی

فولاد st52-ورق St52 تولیدی با شیوه ی نورد گرم نسبت به نورد سرد از کیفیت بهتری برخوردار بوده. و بخاطر این امر ورق سیاه نسبت به گالوانیزه و روغنی کمتر است.

فولاد st52

فولاد St52-ورق st52-لوله st52-میلگرد st52-تسمه st52-فولاد مخزن سازی st52-فولاد سدسازی-فولاد ساختمانی

لازم به توجه است که در زمان خرید این نوع ورق توجد نمایید که شاخص انتخاب کیفیت. ورق سیاه واژه کلیدی ST میباشد به روشی که ورقهای سیاه نورد گرم فی مابین St33 الی ST52 قرار دارد.

رده بندی St52

این رده بندی بر پایه نسبت کربن موجود در ورقها میباشد. به گونه ایی که ورقهای St33 پایینترین مقدار کربن را داشته .و از انعطافپذیری بالاتری برخوردار میباشد.

لازم به تذکر است که ورقهای سیاه ساده ST37 قسمت اعظم کاربردهای ساختمانی است. البته ورقهای صنعتی بیشتر در صنایع ساخت سد سازی و مخزن سازی و پتروشیمی بکار می روند.

کاربرد ورق St52

کاربرد ورق ST52 سیاه / از این نوع فولاد بیشترین استفاده در صنایع مختلفت میشود. در میان تمام فرمهای ورقهای سیاه نوع ST37 به جهت انعطاف پذیری بهتر .بیشترین کاربرد را در اسکلت سازی .و کارگاه سازی دارا است . از دیگر کاربردهای این نوع فلز میتوان. به استفاده از آن در صنایع سدسازی و مخزن سازی و پتروشیمی نیز اشاره نمود.

اشکال موجود این نوع ورق در بازار

ورق سیاه به دو صورت شیت و رول در ضخامتهای کمتر از 15mm. وارد بازار مصرف میگردد .و در ضخامتهای بیشتر تنها به شکل شیت به مصرف میرسد. این تولیدها شالوده تهیه ورقهای برشی است.

نوع پوشش

همانطور که بیان شد ورقهای فولادی به دو فرم نورد گرم و نورد سرد تولید میشوند. که تولیدات نورد سرد را ورق روغنی گویند. ورق گالوانیزه از پوشش دهی ورقهای روغنی. به وسیله ی فلز روی – برای مقاومت به خوردگی و زنگ زدگی ایجاد میشود.

اگرچه روش گالوانیزه کردن نسبت به بقیه ی روشهای دوری از خوردگی. هزینه پایینتری دارد، با این وجود قیمت ورق گالوانیزه نسبت به بقیه ی ورقهای فولادی متفاوت تر است. البته هزینه تغمیر و محافظت این نوع ورق. به جهت نوع کیفیت آن، کمتر است. هر مقدار پوشش روی این ورقها بیشتر باشد .کیفیت این نوع ورقها .بهتر میگردد. و به این ترتیت در هنگام.خرید به اندازه ی. کوتینگ ورقهای گالوانیزه دقت نمایید.

ساخت ورق گالوانیزه در صنعت به روش غوطه وری است . بدین صورت که قطعه ورق در حمام مذاب از روی با دمای حدود 460 سانتی گراد قرار می گیرد. و شناور میشود. بعد از خروج قطعه ورق از حوجچه مواد مذاب روی، روی نشسته بر روی قطعه ورق نخست با اکسیژن. و سپس به کربن واکنش داده و لایه ایی تشکیل میدهد.که در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم میباشد.

کاربرد

کاربرد ورق St52 گالوانیزه: ورقهای گالوانیزه بعلت پایداری بالا در برابر رطوبت. و خوردگی در مکانهایی با میزان رطوبت بالا بهترین انتخاب جهت بکارگیری است.

از بخش های مهم کاربرد این نوع فولاد میتوان به در بکار گیری آن. در صنایع کشاورزی- ساخت ورقهای کرکره ایی و شیروانی. صفحات بلیبردهای تبلیغاتی. کابینت آشپزخانه اشاره نمود.

از ورق های St52 گالوانیزه به فرمها 2000*1000 .و 2500#1250 میلیمتر. و پهنای 100*125 سانتیمتر و ضخامت 0.018 الی 6mm در بازار موجود میباشد .

مزیت های استفاده از منگنزST52

منگنز باعث میشود خنک شدن بحرانی کاهش بیابد.

همین امر موجب میگردد که باعث بهبود مقدار استحکام و سختیپذیری میشود. با افزودن این ماده به هر فولادی خصوصیت آهنگری و جوشکاری مناسبی در فولاد بوجود میآورد.

مزیت های استفاده از سیلیسیم ST52

استفاده از این ماده در فولاد موجب بهبود استحکام فولاد میشود. بهمین منظور مقداری سختی فولاد افزایش می یابد.

از خصوصیت دیگری که هنگام استفادم از سیلیسیم به فولاد افزوده میگردد. مقاومت سایشی است . هرچند مقدار مورد استفاده از این ماده در فولاد افزایش بیابد. استحکام پذیری و سختی آن را به مقدار قابل ملاحظه ایی بالا میبرد . اما میزان بالای سیلیسیم باعث کاهش انرژی ضربه و فرم پذیری میشود.

پژوهش

فولاد st52-تأثیر حضور لایه میانی فولاد زنگ نزن آستنیتی 309. بر ریزساختار و خواص مکانیکی فولاد ساده کربنی ST52 روکش کاری میشود با الکترود پر کروم – کربن. به روش جوش کاری ذوبی

در این پژوهش به بررسی ساختار میکروسکوپی، فاز شناسی، سختی و رفتار سایشی فولاد ساده کربنی st52 روکش کاری میشود. به الکترود پر کروم – کربن با و بدون استفاده از لایه میانی فولاد زنگ نزن آستنیتی 309 پرداخته شده است. برای روکش کاری از روش جوش کاری قوسی فلز روپوش دار (SMAW). و روش جوشکاری قوسی تنگستن گاز (GTAW) استفاده شده است. برای بررسی ریزساختار از میکروسکوپ نوری، الکترونی و آنالیز EDS. و جهت بررسی سختی و مقاومت سایشی از آزمون ریزسختی سنجی ویکرز. و سایش به روش رفت و برگشتی استفاده گردید.

یافته های پژوهش نشان داد. که ساختار در سطح نمونه های روکش کاری شده متشکل کاربیدهای M7C3 و زمینه یوتکتیک M7C3+ γ است. همچنین در نمونه روکش کاری شده با لایه میانی 309 در رقت کروم در نمونه با لایه میانی 309. و به طبع آن افزایش کسر حجمی کاربیدهای M7C3 است. افزایش درصد کاربیدها در نمونه با لایه میانی 309. باعث افزایش سختی و به طبع آن افزایش مقاومت به سایش در مقایسه با نمونه ی یک پاس می گردد. به نحوی که سختی سطح و کاهش وزن در آزمون سایش از 780HV و 3.7mg. در نمونه بدون لایه میانی (یک پاس) به 945HV و 2mg. در نمونه با لایه میانی 309 می رسد. با بررسی سطوح سایش یافته نمونه ها، مشخص گردید که مکانیزم سایش از نوع چسبان می باشد. هم چنین با افزایش سختی در نمونه با لایه میانی از میزان سایش چسبان کاسته شده است.

فرایند سختکاری سطحی به معنای جوشکاری یک ماده مصرفی (سیم جوش، الکترود، پودر و…) بر روی فلز پایه به منظور افزایش مقاومت در برابر سایش و خوردگی است. که هدف از این فرآیند افزایش طول عمر ماده مورد نظر می باشد. در این فرآیند یک لایه نسبتاً ضخیم از فلز با ترکیبات فلزی سخت. مانند کاربیدها توسط روش های مختلفی نظیر پاشش پلاسما،روکش کاری لیزری، روش های جوش کاری. و پاشش حرارتی روی سطح قطعات مورد نظر انباشته می شود.

سخت کاری سطحی توسط جوشکاری در ابزارآلات کشاورزی، حفاری، صنایع نیشکر. معادن و دیگر صنایع برای افزایش سختی و مقاومت به سایش خراشان توأم با ضربه اجزاء استفاده می گردد. آلیاژهای مورد استفاده جهت ایجاد لایه مقاوم به سایش بر روی فلزات پایه آهنی (فولاد کربنی و کم آلیاژ). به دو دسته عمده آلیاژهای آهنی و آلیاژهای غیر آهنی تقسیم بندی می شوند. آلیاژهای آهنی به کار رفته برای این منظور در دو دسته عمده زیر قرار دارند.

1- آلیاژهای پایه Fe-Cr-C

2- آلیاژهای پایه Fe-C-X (عنصر کاربیدزا X)

آلیاژهای غیر آهنی مورد استفاده نیز دو دسته اند که عبارتند از:

1- آلیاژهای پایه آ هنی به علت قیمت مناسب و مقاومت به سایش بالاتر نسبت به آلیاژهای غیر آهنی. بیشتر مورد توجه مهندسان و صنعتگران بوده اند.

در سیستم های آلیاژی حاوی کاربید، حضور کربن و عناصر کاربیدزا، الزامی می باشد. در این نوع سیستم های آلیاژی،ساختار، ترکیب و چسبندگی کاربید با زمینه و توزیع کاربیدها. نقش بسیار تعیین کننده ای بر خواص سایشی آلیاژ دارد. آلیاژ هایپریوتکتیک Fe-Cr-C به دلیل مقاومت بسیار خوب در برابر سایش، توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این آلیاژها غالباً کاربید M7C3 به وجود می آید. کاربیدهای اولیه M7C3 در یک غلظت بالایی از کربن تشکیل می شوند. این نوع از ریزساختارها خواص مقاومت به سایش خوبی دارند.

کاربیدهای M7C3 به دلیل ترکیبی عالی از سختی بالا. مقاومت در برابر سایش عالی و همچنین مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون خوب به طور گسترده. به عنوان فاز تقویت کننده در پوشش های کامپوزیتی استفاده می شود.

یک عمل استاندارد جهت به حداقل رساندن درجه رقت. جوشکاری لایه های واسط و یا چند لایه از آلیاژ رویه سختی است. احمد پور و همکارانش به بررسی روکش کاری با استلایت 6 بر روی فولاد زنگ نزن مارتنزیتی. با و بدون حضور لایه میانی فولاد زنگ نزن آستنیتی پرداختند. نتایج آنها نشان داد که با اعمال لایه میانی فولاد زنگ نزن آستنیتی 309. رقت آهنی حتی از نمونه با سه پاس استلایت کمتر و سختی بیشترین مقدار است. در تحقیقی که توسط میرشکاری و همکارانش بر روی تأثیر لایه های میانی. بر ریزساختار و مقاومت سایشی روکش استلایت 6 رسوب داده شده. بر روی فولاد زنگ نزن 420 توسط فرایند GTAW انجام گرفت. مشخص شد که اعمال لایه های میانی اثرات قابل توجهی بر رقت دارد. که باعث افزایش سختی و مقاومت سایشی پوشش ها می شود.

Lin و همکارانش روکش کاری آلیاژ پر کربن پایه کروم توسط فرآیند GTAW را بررسی کردند. آنها دریافتند که بهبود مقاومت در برابر سایش ناشی از کسر حجمی بالای کاربیدهای مقاوم. در برابر سایش Cr,Fe-7C3 می باشد.

Chang و همکارانش به بررسی تأثیر روکش کاری هایپر یوتکتیک Fe-Ce-C با مقادیر مختلف کربن پرداختند. نتایج آنها نشان داد که با افزایش مقدار کربن روکش، مکان های جوانه زنی کاربیدها افزایش می یابد. و ساختار کاربیدهای اولیه Cr,Fe7C3 نیز از حالت تیغه ای به حالت میله ای تغییر می کند.

Tang و همکارانش در تحقیقی نشان دادند که با افزایش مقدار کربن. کسر حجمی کاربیدهای اولیه M7C3 افزایش و مقاومت سایشی بهبود می یابد.

Kang و همکارانش به بهبود مقاومت سایشی بیل ماشین شخم زنی توسط سخت کاری سطحی پرداختند. نتایج آنها نشان داد که سختی از زیر لایه به سمت سطح روکش با افزایش مقدار کروم، افزایش می یابد.

در تحقیق حاضر، تأثیر حضور لایه میانی فولاد زنگ نزن آستنیتی 309 بر ریزساختار. سختی و رفتار سایشی فولاد st52. که با استفاده از روش های SMAW و GTAW با الکترود پر کروم – کربن جوشکاری شده است. بررسی می گردد. بدین منظور از آزمون های سختی سنجی سایش رفت و برگشتی و بررسی ریزساختار. توسط OM و SEM استفاده می گردد.

فروش انواع استیل-فولاد نسوز -فولاد دریایی-فولاد ساختمانی-فولاد آلیاژی (استیل دی) ((ارتباط سریع با واحد فروش 02166396590- 09922704358))

استیل دی –Steel day

02166396590– 09922704358

آدرس دفتر مرکزی: تهران – جاده قدیم کرج – بعد از کارخانه شیرپاستوریزه – فتح سیزدهم – مجتمع پایتخت- واحد C9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *