استیل

ورق استیل خش دار-کاربرد ورق استیل خش دار-استنلس استیل-استیل 304-استیل 316

ورق استیل خش دار چیست و چه کاربردی دارد؟

ورق استیل خش دار-کاربرد ورق استیل خش دار-استنلس استیل

استنلس استیل یا همان فولاد ضد زنگ از آلیاژهای بسیار محبوب و پرکاربرد است. این آلیاژ به خاطر خاصیت ضد زنگ و ضد خوردگی کاربرد زیادی در صنعت دارد. در گروه فولادهای ضد زنگ، یک نوع استیل متفاوت با سایر استیل ها وجود دارد. که به آن استیل خش دار می گویند.

این استیل از ظاهر زیبایی برخوردار است. و جذابیت بصری زیادی دارد. برای همین از آن در بسیاری از دکوراتیوها و ساخت لوازم مختلف استفاده می شود.

ورق اِستیل خش دار چیست؟

همانطور که در ابتدای متن اشاره شد. فولادهای ضد زنگ از انواع آلیاژهای کاربردی هستند. که به خاطر خصوصیاتی چون ضد زنگ بودن و مقاومت بالا در برابر حرارت، کاربرد گسترده ای دارند. از انواع فولاد ضد زنگ یا استیل میتوان به استیل خش دار اشاره کرد. که به خاطر زیبایی چشم نوازی که در طراحی ایجاد می کند.

توسط صنعت کاران بسیاری مورد استفاده قرار می گیرد. این ورق استیل از ویژگی های ظاهری خاصی برخوردار است. و در فضاهای مختلفی به خصوص فضاهای مدرن بسیار پرکاربرد شده است. ورق اِستیل خش دار به شکل خاصی طراحی و تولید می شود.

نحوه خش دار شدن ورق استیل

همانطور که می دانید استنلس استیل با ایجاد یک لایه اکسید کروم غیر فعال، مانع از زنگ زدگی و خوردگی می شود. این لایه اکسید از سطح ورق به خوبی محافظت کرده و از زنگ زدگی آن جلوگیری می کند. این لایه می تواند سبب مقاومت استیل خش دار در برابر اکسیداسیون نیز بشود. زمانی که ورق های اِستیل خش دار می شوند. لایه کروم می تواند به بازسازی خود پرداخته. و همچنان در برابر خوردگی مقاومت نماید.

استیل خش دار که در صنعت به آن ورق اِستیل Brushed بیان می شود. از انواع آلیاژهای استنلس اِستیل تولید می شود.

ورق اِستیل خش دار پس از مراحل مختلف نورد گرم و سرد، به شکل مکانیکی. و در طی یک فرآیند جداگانه توسط تسمه ها و فرچه های ساینده مورد خش دار شدن قرار می گیرد. پس ورق های استیل خش دار به وسیله اصطکاک تسمه ها و فرچه های فلزی بسیار ظریف تولید می شوند. این ورق ها از سطح مات برخوردار هستند.

ورق های استیل خش دار بر اساس فاکتورهای مختلفی قابل دسته بندی هستند. در اینجا به بررسی مهمترین انواع آن می پردازیم.

این ورق استیل خش دار، به ورق اِستیل نگیر معروف است. در ساخت این ورق های استیل از 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل استفاده می شود. از مزایایی که ورق اِستیل خش دار نوع 304 دارد. این است که مقاومت بسیار زیادی دارد. برای همین در بازار از انواع ورق های رایج و کاربردی محسوب می شود.

  • ورق استیل خش دار نوع 430

ورق های اِستیل خش دار نوع 430 از دیگر انواع ورق استیل خش دار هستند. که قابلیت جذب توسط آهنربا دارند. برای همین در صنعت به آن ورق اِستیل خش دار بگیر می نامند. در رابطه با مقاومت این ورق ها باید اشاره کرد که ورق استیل خش دار 430 از مقاومت کمتری برخوردار است. برای همین بیشترین کاربرد آن در تولید برخی از لوازم خانگی است.

انواع ورق استیل خش دار براساس رنگ های تولیدی

ورق های استیل خش دار را براساس رنگ تولیدی می توان به دو دسته زیر تقسیم کرد.

  1. اِستیل خش دار طلایی: این ورق اِستیل خش دار در فرآیند PVD به رنگ طلایی تغییر پیدا می کند. در ساختار پوشش طلایی ورق از عنصر تیتانیوم استفاده است که علاوه بر ایجاد ظاهر زیبا، سبب خواص فیزیکی خوبی در آن می شود. استیل های خش دار طلایی نسبت به ضربه و سایش هم مقاومت زیادی دارند. و می توانند در برابر انواع شوینده از خود مقاومت خوبی نشان دهند.

2. استیل خش دار دودی: از دیگر رنگ های محبوب استیل خش دار باید به رنگ دودی اشاره کرد که طرفداران خود را دارد. این مدل از استیل های خش دار مشابه نوع طلایی هستند. با این حال جذابیت بیشتری دارند و در ساخت بسیاری از لوازم و همچنین دکوراسیون داخلی مورد استفاده زیادی قرار می گیرند.

خصوصیات و مزایای ورق استیل خش دار

در رابطه با مهمترین خصوصیات و ویژگی های ورق استیل خش دار می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • این ورق استیل از خاصیت ضد خش بودن و دوام بالا برخوردار است. برای همین در بسیاری از صنایع قابل استفاده است.
  • وجود خش بر روی آن باعث شده تا در زمان لمس، حس لطیفی را به بیننده منتقل نماید.
  • ورق اِستیل خش دار مقاومت بالایی در برابر ضربه و خوردگی دارد. برای همین هزینه نگهداری از آن پایین است.
  • این ورق استیل خاصیت شکل پذیری خوبی دارد و میتواند در کاربردهای گوناگونی استفاده شود.
  • سطح این ورق استیل ضد لک است. ضد لک و ضد خش بودن سطح ورق باعث شده تا در طراحی و تولید بسیاری از لوازم خانگی و برقی مورد استفاده قرار بگیرد.

تفاوت ورق استیل خش دار و پرداخت شده

زمانی که ورق استیل به ورق استیل خش دار تبدیل می شود. به یک سطح زبر ولی یکنواخت می رسد. این در حالی است که ورق های فولاد زنگ نزن پرداختی سطح بسیار صافی دارند. این ورق ها با درجه پرداخت های مختلف از مات تا براق قابل تولید هستند. اما ورق های خش دار سطح ماتی دارند. و پس از نورد و عملیات سطحی وارد مرحله نهایی می شود. و با روش های اصطکاک سطح آن به درجات مختلفی خش دار می گردد. به این فرآیند در صنعت Dull Polishing گفته می شود.

مطابق با استانداردهای جهانی، ورق های استنلس اِستیل خش دار به دو روش نورد گرم و سرد قابل تولید هستند. که هر کدام از این روش ها بر روی ویژگی های نهایی و همچنین قابلیت های ورق اِستیل خش دار تأثیر دارند. این ورق ها به دو روش تکمیلی و کارخانه ای مورد خش دار قرار می گیرند. در روش کارخانه ای این ورق ها در ادامه مراحل تولید خش دار می شوند. اما در روش تکمیلی، ورق ها در ابتدا به صورت مات و براق تحویل دهی می شود. و سپس با استفاده از دستگاه های خش زن مخصوصی بر روی آنها خش ایجاد می نمایند.

تفاوت در این روش ها باعث می گردد که کیفیت هر دو فرآیند متفاوت باشد. این روش به این شکل است که فرچه یا برس ساینده ظریف که بر روی یک تسمه. به صورت مداوم و یکنواخت در یک جهت حرکت دارد. بر روی سطح ورق حرکت کرده و سبب پرداخت و خش دار شدن آن می شود. پس از آن مجدداً سطح آن با یک تسمه دیگر مورد پرداخت قرار می گیرد. این روش از خش دار کردن ورق اِستیل سبب ایجاد یک درخشش خاص و مات می شود و جلوه زیبایی به آن می بخشد. برای همین انتخاب بسیار مناسبی برای کاربردهای تزئینی و دکوراسیون می باشد.

استانداردهای وَرق اِستیل خش دار کدامند؟

طبق استانداردهای جهانی، ورق استیل خش دار در چند مدل مختلف قابل تولید است. این ورق ها از نظر کیفیت به دسته هایی چون No.6,No.4,No.3 تقسیم می شوند. که هر کدام درجه کیفی خاصی دارند. براساس این طبقه بندی، ورق خش دار شماره 3 نسبت به سایر ورق ها زبرتر. و ورق شماره 6 نسبت به دیگر ورق ها نرم تر است. ورق شماره 4 هم که در ایران بسیار شناخته شده و رایج است. دارای خش های هم راستا و یکنواختی می باشد. خش های هم راستا در این ورق باعث شده تا برخی عیوب همچون اثر انگشت بر روی سطح آن کمتر نمایان شود.

برای همین است که از آن استفاده زیادی می شود. و به یکی از ورق های استیل خش دار کاربردی تبدیل شده است. گاهی اوقات برخی تولیدکنندگان بر روی ورق استیل خش دار یک لایه محافظ پلیمری قرار می دهند تا دوام و مقاومت سطح بیشتر شود. این لایه همچون یک محافظ عمل کرده و از آن در برابر بسیاری از عوامل محافظت می نماید. وَرق اِستیل خش دار نسبت به سایر محصولات استنلس استیل از قابلیت بازیافت 100درصدی برخوردار است. برای همین این ورق با محیط زیست کاملاً سازگاری دارد و آسیب خیلی کمی را به آن وارد می کند.

کاربردهای وَرق اِستیل خش دار در صنعت

با توجه به اینکه ورق های استیل خش دار از ظاهر زیبا و خاصی برخوردار هستند. در صنعت دکوراسیون و طراحی داخلی کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده اند. از سوی دیگر استیل ها به خاطر مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، در محیط های مرطوب قابل استفاده هستند. خصوصیات ورق استیل خش دار باعث شده تا از آن بتوان در طراحی محیط های بیرونی نیز استفاده کرده. و سبب ایجاد جلوه خاص و زیبا در فضا شد. از دیگر کاربردهای ورق استیل خش دار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ساخت انواع زیورآلات و ساعت مچی
  • ساخت لوازم تزئینی و قطعات مختلف
  • ساخت بدنه یخچال و هود آشپزخانه
  • ساخت قطعات مختلف کشتی
  • ساخت فضای داخلی و بیرونی آسانسور
  • ساخت انواع درب استیل در مراکز تجاری، بیمارستان و اداری
  • تولید گیت ورودی مترو و فروشگاه
  • معماری داخلی و طراحی مصنوعات فلزی دکوراتیو
  • روکش دیوارهای آشپزخانه صنعتی و خانگی

جمع بندی

وَرق اِستیل خش دار از انواع ورق های فولادی است. که سطح آن طی یک فرآیند خاص به حالت خش دار تبدیل می شود. این ورق ها به خاطر وجود سطح خش دار، ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فردی پیدا کرده اند. وَرق اِستیل خش دار همچون ورق های استنلس استیل مقاومت زیادی در برابر خوردگی، زنگ زدگی، فشار و ضربه دارد. این ورق در طراحی داخلی و صنعت دکوراتیو کاربرد زیادی دارد. و در تولید بسیاری از لوازم خانگی و حتی صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

فروش انواع استیل-فولاد نسوز -فولاد دریایی-فولاد ساختمانی-فولاد آلیاژی (استیل دی) ((ارتباط سریع با واحد فروش 02166396590- 09922704358))

برای پیدا کردن مکان فعالیت استیل دی بر روی کلمه (نقشه) کلید نمایید

استیل دی –Steel day

02166396590– 09922704358

آدرس دفتر مرکزی: تهران – جاده قدیم کرج – بعد از کارخانه شیرپاستوریزه – فتح سیزدهم – مجتمع پایتخت- واحد C9

ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی (با کلیک بر روی لینک های زیر به ما بپیوندید)

https://t.me/steel_day تلگرام

https://www.instagram.com/steel_day.ir اینستاگرام

https://twitter.com/MDlakan توییتر

https://www.linkedin.com/in/steel-day-6746a022b/ لینکدین

https://www.tumblr.com/steel-day تامبلر