لوله a106-فولاد a106-ورق a106-فولاد حرارتی-فولاد کشتی سازی-لوله مانیسمان
لوله a106-در صنعت لوله های مختلفی از جمله، لوله های فولادی، لوله های ضد زنگ، لوله آلیاژی و … وجود دارد. اما در این میان یکی از لوله های پر کاربرد لوله مانیسمان است.
لوله a106
که با عنوان لوله بدون درز نیز معروف است. در صورتی که عمر بالای لوله ها و کیفیت بهتر این سازه ها مد نظر شما می باشد. لوله های مانیسمان می تواند بهترین انتخاب باشد. لوله های مانیسمان در رده سبک 40 ، 80 و 160 مورد ارائه که ضخامت به نسبت زیاد می باشد. نحوه ساختار آن به گونه ای است که بدنه ای یکدست و بدون درز دارند. و در آن هیچ نوع جوش کاری استفاده نشده، این لوله ها دارای استانداردهای فراوانی است. که در این بین نیز استانداردهای ASTM A5، ASTM A106 و API 5L از اصلی ترین استانداردهای لوله به شمار می آید.
مشخصات فنی لوله A106
لوله های ASTM A106 در ابعاد 8.1 الی 48 اینچ در گریدهای A,B,C از جنس کربن استیل. در ضخامت های 10 الی 160 و XXS-XS-STD بصورت بدون درز (مانیسمان) ساخته شده. و در سرویس هایی که نیاز به فشار و دمای بالا باشد، مورد استفاده قرار می گیرد.
تفاومت لوله های A106 و A53
برای اینکه برای کار مورد نظر لوله مناسبی را انتخاب نماییم بهتر است. که شناخت کاملی نسبت به لوله های درز دار و بدون درز داشته باشیم. همچنین از مشخصات و استانداردهای آن نیز آگاه باشیم.
ساختار و نحوه تولید
تفاوت دو لوله A106 و A53 بسیار ناچیز است. این دو با اینکه از لحاظ ترکیب شیمیایی شباهت زیادی به هم دارند نوع استاندارد A106 بدون درز بوده اما لوله A53. هم می تواند درز دار و هم بدون درز تولید گردد.
کاربرد
نکته دیگر استفاده و نوع کارایی این محصول است. لوله A53 مورد استفاده در انتقال هوا. آب و نفت همچنین بخار آب در صنعت و مواردی که نیاز به فشار کم و یا فشار متوسط می باشد استفاده می شود. اما نوع A106 این محصول به دلیل بدون درز بودن. و اینکه می تواند فشار بیشتری را تحمل کند مناسب پروژه ها با درجه حرارت و فشار بالاست
ساختار شیمیایی:
تفاوت دیگر این دو لوله در ترکیبات شیمیایی آن می باشد. وجود عنصر سیلیکون در گرید A106 و نبود این عنصر در A53 سبب متفاوت شدن این دو لوله می شود.
کاربرد لوله A106
لوله A106 لوله های مانیسمان کربن استیل بوده. که در پروژه های نیازمند به دما و فشار بالا، در گرید های مختلف A,B,C تولید می شوند. از مهمترین کاربردهای این لوله می توان موارد زیر را بیان نمود.
- استفاده در نیروگاه ها
- کاربرد در پالایشگاه های نفت و گاز
- مورد استفاده در پلنت های پتروشیمی
- استفاده در تولید برق و کشتی سازی
- مورد استفاده در دیگ های بخار و برج ها
مانیسمان – شرکت مانسمان به آلمانی Mannesmann AG یک خوشه ایی آلمانی بود. که دفتر مرکزی آن در شهر دوسلدورف مستقر بود. این شرکت در سال 1890 میلادی با هدف تولید لوله های بدون درز تأسیس شده بود. و در سال 1999 میلادی توسط شرکت وودافون خریداری شد.
که یکی از بزرگ ترین انتقالات در قرن اخیر بود. سهام این شرکت در بورس فرانکفورت داد و ستد میشد. این شرکت دارای 130- 890 نفر کارمند در کل جهان و در آمد 23/27 میلیارد یورو در سال 1999 بود.
مشخصات فنی لوله مانیسمان
این نوع لوله بنام لوله های بدون درز نیز معروف است. در فرآیند این لوله ها هیچگونه جوش در بدنه آنها انجام نمیگیرد. بدلیل یکدست بودن بدنه این نوع لوله ها, لوله مانیسمان تبدیل به یک لوله محکم شده است. از لحاظ قیمت نیز از سایر لوله ها گرانتر است. زیرا در آن جوش وجود ندارد. و آسیب پذیری سیار کمی دارند. باری تولید لوله های مانیسمان بر خلاف سایر لوله ها از شمش استفاده میگردد.
لوله یکپارچه و بدون درز
لوله بدون درز Seamless که به مانسمان یا مانیسمان نیز مشهور است . یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی است .که در صنعت نفت,پتروشیمی, گاز و همچنین در قطعه سازی مصارف بسیار دارد. لوله های بدون درز در بازار هم چنین بعنوان مقاطع ضخیم و بسیار مقاوم تحت فشار شناخته میشود. زیرا بدلیل یکنواخت بودن و نداشتن درز جوش, دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل فشار و تنش های فیزکی دارد. بگونه ایی که به خوبی خود را در هر نوع شرایط آب و هوایی مطابقت میدهد.
فرآیند تولید لوله مانیسمان
برای ساخت لوله های مانیسمان از استاندارد ASTM به شماره A106 و A53 و هم چنین استاندارد نفت و گاز APL 5L استفاده می گردد.
کاربرد لوله مانیسمان
از کاربردهای این نوع لوله میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- خطوط فشار قوی
- خطوط ولتاژ بالا – واژه ولتاژ بالا یا فشار قوی به مدارهای الکتریکی ای اطلاق میگردد. که بخاطر میزان ولتاژ بالای موجود در آنها نیازمند تدبیرات ایمنی ویژه یا عایقبندی مناسب هستند. مدارهای ولتاژ بالا در انتقال انرژی الکتریکی,لامپ اشعه کاتد,اشعه ایکس بکار میروند.
- ولتاژ بالا بمعنی ولتاژی بیش از 1000 ولت است. بدین معنی که ولتاژهای بیش از هزار ولت را ولتاژ بالا و زیر هزار ولت را ولتاژ پایین مینامند.
- تأثیرات خطوط فشار قوی بر سلامتی : بیان می شود. زندگی در نزدیکی خطوط فشار قوی احتمال بیماریهای نظیر سرطان,. ناباروری و برخی بیماریهای روانی را افزایش میدهد. یک راه حل مبارزه با این مشکل استفاده از خطوط زیر زمینی انتقال برق فشار قوی است.
- حریم خطوط فشار قوی : برای حفظ مردم از اثرات سوء میدانهای مقناطیسی ناشی از خطوط فشار قوی, برای حفظ برق 20 کیلوولت 5 متر< 63کیلووت 13 متر, 132 کیلوولت 15متر, 230 کیلوولت 17متر و 400 کیلوولت 20 متر حریم در نظر گرفته شده است.
- استفاده در خطوط هیدرولیکی
- خطوط صنایع دارویی و غذایی
- خطوط نفت و گاز
انواع لوله مانیسمان
این نوع لوله ها طبق کاربردهایشان,. به سایز و ضخامت رده بندی میشوند. در بازار ایران این نوع لوله ها را بر اساس رده ی آنها دسته بندی میکنند. لوله مانیسمان دارای رده های 80 – 40 – 20 تقسیم بندی میشوند.
فرایند ساخت لوله مانیسمان
ابتدا شمشهای فولاد را برش میدهند. سپس شمش درون کوره قرار میگیرد. کوره تا دمای 1300 درجه سانتیگراد گرمادهی میشود. مرحله بعدی شلیک سمبه نامیده میشود. در این مرحله سمبه با سرعتی زیاد به داخل شمش پرتاب میگردد. این کار باعث سوراخ شدن شمش میگردد. بعد از این مرحله سمبه از درون لوله در می آید. اگر لوله تاب داشته باشد آنرا صاف میکنند.
در مجموع فرآیند تولید لوله های مانسمان شامل مراحل:: برش, پیش گرم, مرحله ی PIERCING, عبور از دستگاه الانگاتور, شلیک سمبه, تاب گیری. حداسازی, سمبه, کروی سازی, مرحله کشش, خنک سازی, مرحله اندازه گیری, مرحله آزمایش, مرحله ی کونیک کردن, پولیش و در پایان پاندل کردن است.
لوله ها با ابزار کامپیوتری آزمایش و تست میشوند.
تاریخ ابداع و ساخت لوله های بدون درز به اواخر قرن نوزدهم بر میگردد. و این روش نخستین بار توسط مهندس آلمانی بنام مانسمان بکار گرفته شد.
برای پیدا کردن مکان فعالیت استیل دی بر روی کلمه (نقشه) کلید نمایید
استیل دی –Steel day
02166396590– 09922704358
آدرس دفتر مرکزی: تهران – جاده قدیم کرج – بعد از کارخانه شیرپاستوریزه – فتح سیزدهم – مجتمع پایتخت- واحد C9
ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی (با کلیک بر روی لینک های زیر به ما بپیوندید)
https://t.me/steel_day تلگرام
https://www.instagram.com/steel_day.ir اینستاگرام
https://twitter.com/MDlakan توییتر