افزایش ده درصدی برق اختصاص یافته به صنعت فولاد
برق اختصاصی به صنایع فولادی با رشد 10.5 درصدی در 2 هفته ابتدای سال مواجه گردید.
افزایش ده درصدی برق
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، قطع برق صنایع فولاد در بازه زمانی کوتاهی. از سال به دلیل ناترازی که ایجاد گردید. در تولید و مصرف این حامل انرژی یکی از دستاویزهایی است. که همواره از سوی فعالین صنعت فولاد کشور به عنوان یک رکن کند کننده مسیر توسعه این صنایع معرفی می شود.
اخیراً نیز، وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت و گویی عنوان کرد. «دیوار صنعت فولاد از همه کوتاهتر است. و زمانی که کمبود برق در کشور اتفاق می افتد اول از همه برق صنعت فولاد را قطع می کنند.»
صنایع فولاد در 2 هفته ابتدای سال 10.5 درصد بیشتر از سال گذشته برق دریافت کردند.
با وجود اینکه فعالین صنعت فولاد کشور همواره بر نقش کمبود برق در تولید این محصول در کشور می گویند. اما نگاهی به آمار تأمین برق بیانگر آن است که به طور کلی تأمین انرژی در طول کل سال برای صنایع فولادی رشد داشته است.
برای مثال از دو هفته ابتدایی سال جاری یعنی از یکم فروردین ماه تا چهاردهم فروردین ماه 1401. مصرف برق صنایع فولاد معادل 16.34 درصد از برق توزیعی کشور را به خود اختصاص داد.
افزایش ده درصدی برق
از سوی دیگر توجه به آمار انرژی برق مورد ارائه به صنایع و مقایسه آن نسبت به سال گذشته نشان می دهد. برق ارسالی به صنایع فولادی با رشد 10.5 درصد در مدت مذکور مواجه گردید.
علاوه بر این بررسی اوج بار استان هایی که بیشترین صنایع فولاد را به خود اختصاص دادند. در دو هفته ابتدایی سال نشان می دهد. پیک (اوج) مصرف این استانها نسبت به سال گذشته به طور متوسط 8.6 درصد رشد را تجربه کرده. که نسبت به روند نرمال رشد اوج بار بسیار قابل توجه است.
افزایش ده درصدی برق
صنایع بزرگ در کشور چگونه باعث قطعی برق می شوند؟
با توجه به آمار سالانه فروش برق به صنایعع فولادی کشور، به نظر می رسد. صنعت برق در زمان هایی که تولید و مصرف این حامل انرژی تراز بوده است. نسبت به پاسخگویی به نیاز صنایع اقدام کرده است. از سوی دیگر قطعی برق در بازه های زمانی کوتاهی از سال که با ناترازی دست و پنجه نرم می کردیم. نیز در سایر بازه های زمانی سال جبران گردید.
در همین راستا واکاوی دلایل اصلی ناترازی تولید و مصرف برق بیان کننده آن است. که صنایع کشور به ویژه در بخش فولاد یکی از اصلی ترین عوامل شکل گیری خاموشی هستند.
زمانی که به صنعت برق مراجعه می کنیم. تا دلیل قطعی برق را متوجه بشویم با سیل بدهی های بخش مرتبط با این حامل انرژی مواجه خواهیم شد.
یکی از دلایل اساسی که زمینه انباشت بدهی برای صنعت برق مهیا می کند، مسئله نظام مبتنی بر تعرفه گذاری یارانه ای برق است. به عبارت دیگر مشترکان صنعتی، خانگی، کشاورزی و سایر بخش های اقتصاد برای هر کیلو وات ساعت. برق هزینه ای بسیار کمتر از قیمت نهایی را برای این حامل انرژی می پردازند.
افزایش ده درصدی برق
به استناد گزارش دیوان محاسبات کشور در سال 1399، هزینه نهایی. تولید هر کیلووات ساعت برق بدون احتساب هزینه سوخت مصرف نیروگاه ها معادل 215 تومان برآورد گردید. این در حالی است که متوسط بهای پرداختی به صنعت برق برابر 94 تومان بوده است.
در چنین شرایطی اگر مشترکان برق به طور تمام و کمال نسبت به پرداخت هزینه برق خود اقدام کنند. نیروگاه دار روی هر کیلووات ساعت برق باید مبلغ 121 تومان ضرر بپردازد.
از آنجایی که در قانون پیش بینی شده هزینه ضرر نیروگاه داران توسط دولت و از منابع متعلق به همه مردم پرداخت شود. لذا این بدهی به دولت منتقل خواهد شد. با توجه به سهم 65 درصد بخش خصوصی در نیروگاه داری، حجم مطالبات بخش خصوصی از دولت با شیب زیادی در حال افزایش است. و تا پایان سال 1399 به 67 هزار میلیارد تومان رسیده است.
دود تعرفه برق یارانه ای به چشم صنایع می رود
با توجه به شرایط یاد شده نظام تعرفه گذاری یارانه ای سبب شده. تا صنعت برق با بدهی بسیار سنگین مواجه شده و فرصت توسعه از الفبای زیرساخت اقتصادی کشور سلب شود. کند شدن توسعه واحدهای تولید برق در کنار رشد تقاضا در ایران زمینه ایجاد ناترازی. و شکاف عمیق بین عرضه و تقاضا را فراهم کرده و در بازه هایی از سال که تقاضا به اوج می رسد. توان تأمین برق از سوی نیروگاه ها وجود ندارد و خاموشی گریبان مشترکان کشور را خواهد گرفت.
در این مبنا با توجه به مشکلات گشترده اجتماعی در مسئله ایجاد خاموشی برای مشترکان خانگی. بیشترین میزان خاموشی به مشترکان صنعتی اعمال می شود و به دنبال آن صنایع از این مسئله متضرر می شود.
دور باطل شکل گرفته از ابتدای مسیر مبنی بر پرداخت یارانه برق به همه مشترکان به خصوص مشترکان حوزه صنعت در نهایت سبب می شود. تا زمینه عدم چرخش چرخ صنایع کشور مهیا شود و به دنبال آن توسعه متناسب شکل نگیرد. معنای توسعه نامتناسب با رشد تقاضا نیز به معنای خاموشی تلقی میشود و در نهایت بیشترین ضرر و زیان متوجه بخش صنعتی خواهد شد.
بر این اساس در شرایطی که صنعت فولاد کشور بهای واقعی برق را بپردازد. بخشی از بدهی صنعت برق ناشی از تعرفه یارانه ای جبرانی است و از سوی دیگر زمینه جلوگیری از خاموشی. در بازه های زمانی کوتاه فصل تابستان مهیا خواهد شد.
تاریخ انتشار خبر 15 فروردین 1401
منبع: خبرگزاری فارس
برای پیدا کردن مکان فعالیت استیل دی بر روی کلمه (نقشه) کلید نمایید
استیل دی –Steel day
02166396590– 09922704358
آدرس دفتر مرکزی: تهران – جاده قدیم کرج – بعد از کارخانه شیرپاستوریزه – فتح سیزدهم – مجتمع پایتخت- واحد C9
ارتباط با ما در شبکه های اجتماعی (با کلیک بر روی لینک های زیر به ما بپیوندید)
https://t.me/steel_day تلگرام
https://www.instagram.com/steel_day.ir اینستاگرام
https://twitter.com/MDlakan توییتر